Ülke Günleri-2 “Etiyopya”

Ülke Tanıtım Günleri etkinliğinin ikincisini Afrika Boynuzu’nda yer alan ve bir Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya ülkesinin tanıtımı ile gerçekleştirildi.

Taşçı ise konuşmasında, birçok sosyal ve kültürel programa imza atmaya başladıklarını dile getirerek, “Bu programları yaparken iki gayemiz var. Uluslararası platformda 8 bine yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize ülkemizi ve üniversitemizi yakından tanıtmak ilk gayemizdir. İkinci gayemiz de 250 bine yakın Türk öğrencimize de 8 bine yakın öğrencinin ülkelerini tanıtmaktır” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Taşçı, Etiyopya hakkında tarihi bilgi vererek, Etiopya’nın sömürgeye direnen ve adaleti ayakta tutan bir ülke olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

“Ülke Günleri” kapsamında düzenlenen bu etkinliğin farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı sunduğundan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Üniversitemizin Etiyopyalı öğrencileri Afrika için de ülkemiz için de ümit kaynağıdır. Afrika’dan 43 ayrı ülkeden yaklaşık 500 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz mezun olduktan sonra donanımlarını kendi ülkelerinin yararına sunacaklar. Bu ülkeleri ziyaret ettiğimizde de mezunlarımızı önemli makamlarda, karar alıcı noktalarda görüyor ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiyopya hakkında bilgiler veren Başkonsolos Vekili Hassen Mussa Atıyb, “Benim ülkem Türkiye Cumhuriyeti ile olan ortaklığına büyük bir bağlılıkla değer veriyor. İnanıyorum ki bugün, gelecek yıllarda da devam edecek iş birliğimizin ufuklarını genişletecek, ilişkimizi ilerletmek için gerekli temeli kuracaktır” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Programa ev sahibi İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AK başta olmak üzere birçok öğretim mensubu, Etiyopya’nın İstanbul Fahri Konsolosu Sayın Hassen Mussa Atıyb ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etiyopyalı öğrenciler etkinlik süresince ülkelerini kültürel ve sosyal açıdan tanıtan sunumlar yaparak Etiyopya kültürüne ait materyalleri stantlarda katılımcılara sergilediler.
Program sonunda Etiyopya’ya özgü yerel tatlar da misafirlerin beğenisine sunuldu.

Yaklaşan Etkinlikler

Konum