Ülke Günleri-4 "Bangladeş" Programı Çok Şenlikli Geçti

İstanbul Üniversite Uluslararası Öğrenci Ofisi, bir şenlikli programa daha imza attı. Bangladeş Ülke Günü, 12 Mart 2019 tarihinde Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda yapıldı. Program'a başta Bangladeşli öğrenciler olmak üzere, birçok ülke vatandaşı öğrenciler katıldı. 

  

 Sunuculuğunu yine Bilal Bal'ın yaptığı Program, Türk ve Bangladeş Milli Marşları'nın okunması ile başladı.


Ofis Video tanıtımı sonrasında kürsüye çıkan Doç. Dr. Faruk TAŞÇI (Ofis Müdürü), katılımcıları selamladı. TAŞÇI, ülkeler arası yakınlık ve kardeşliğin olması için insanların birbirlerini tanımaları gerektiğinin altını çizdi. Bunun için ülke günlerinin önemli olduğunu söyledi.


Taşçı'dan sonra Prof. Dr. Sedat MURAT (Rektör Yardımcısı) konuştu. Konuşmasında iki ülkenin kardeşliğinin eski tarihlere dayandığına vurgu yaptı ve iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekti.


Mohammad Monuril İslam (Bangladeş İstanbul Başkonsolosu) ise şunları söyledi: “İstanbul Üniversitesi’ndeki böyle bir etkinlik için çok mutluyum... Böyle bir etkinliğin Mart ayında gerçekleştiriliyor olması Bangladeş adına çok önemli çünkü biz bağımsızlığımızı Mart ayında kazandık... Türkiye ile bizim aramızda duygusal bir bağ var. Ben bu ülkeye ilk geldiğim zaman yabancılık çekmeyip kendimi evimde gibi hissetmiştim."

  

Momin Momin'in (Bangladaş Öğrenci Birliği İstanbul-Türkiye Başkanı) kısa selamlama konuşmasından sonra, ülke sunumu yapıldı ve Bangladeşli öğrenciler geleneksel gösteriler sergilediler.


  
  
  

​Öğrenciler şarkı söylediler, şiir okudular ve Bangladeş düğün törenini canlandırdılar.


  

Program bitiminde, bir yandan isteyen öğrencilere kına takıldı, diğer yandan da (Bangladeş lezzetlerinden) biryani ikram edildi.