Sertifika Dağıtımı ile Balkanlar Okulu Tamamlandı.

2 Şubat’ta Açılış/Tanıtım toplantısı yapılan Balkanlar Okulu Eğitim Programı, 5 Şubat Cumartesi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde “Balkanlar’da Osmanlı Dönemi” dersi ile başladı. 10 hafta süren programda toplam yirmi oturum gerçekleştirildi. Derslerin dört tanesi çevrimiçi olarak, altı tanesi ise İstanbul Üniversitesi İktisat, İletişim ve Edebiyat fakültelerinin farklı salonlarında gerçekleştirildi. Program boyunca Balkanların tarihi, Yugoslavya dönemi, coğrafi ve siyasi yapısı, etnik problemleri, güvenlik problemleri gibi tüm coğrafyayı ilgilendiren başlıkların ardından, teker teker ülkeler hakkında oturumlar düzenlendi. Neticede, 48 öğrencimiz derslerin en az % 70'ine katılarak sertifika almaya hak kazandılar.

Sertifika dağıtım töreninde, öncelikle Program Koordinatörü Emin EMİN, süreç hakkında bilgiler verdiler.
Kısa bir video gösterimi sonrasında İSUMER Müdürü Pro. Dr. Faruk TAŞÇI, İSUMER'în Balkan ülkelerine yönelik çalışmaları üzerine konuştu.
Daha sonra Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği YİK Başkanı Mehmet ÜNAL teşekkür konuşması yaptı.
Ardından, İTO Başkan Vekili İsrafil KURALAY, programın önemine ve İTO'nun bu tarz programlara sahip çıkmasının devamına işaret eden konuşma gerçekleştirdi.
Nihayetinde, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent ŞAHİN, İstanbul Üniversitesi vizyonu içinde uluslararasılaşmanın yerine işaret ederek bu tarz çalışmalara her zaman önem verdiklerini dile getiren bir konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından grup şeklinde katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.


Galeri